Klicka här för att komma till SVT:s reportage om vår idrott/sport

SVT har gjort ett reportage som belyser Karlstad kampsportförening och vår situation som idrottsförening.

Vi har inte plats för fler medlemmar och måste tyvärr tacka nej till intresserade.

Intressant är att Karlstad kommun har haft frågan på sitt bord i 1,5 år, men tyvärr inte lyckats att hjälpa oss i vår situation, trots att Kronoparken enligt dem har varit ett prioriterat område.
Under denna tid har vi haft besök av och diskuterat med politiker, Karlstad kommuns kultur & fritidsnämnd, bokningscentral, utvecklingschef, kultur & fritidsdirektör och fritidskonsulent utan resultat.
Vi har föreslagit olika lösningar, vilka har ratats av fler orsaker t.ex. att de arbetar med en ny plan för hela Kronoparken.
Intressant är att de pratat om ett ”kampsportshus” som INTE ligger i området, samtidigt som de inte vill att vi ska ”flytta” från Kronoparken eftersom behovet av barn och ungdomsverksamhet är stort just här.
Kommunen har också under fler år diskuterat en om och tillbyggnad för både bibliotek och fritidsgård, där vi skulle kunna få en lokal, men dessa planer har skrinlagts om och om igen efter varje val.
Vår verksamhet och våra medlemmar kan inte vänta på att några beslut ”KANSKE” genomförs och de som vill börja hos oss istället för att inte ha något att göra kan inte heller vänta i flera år innan det blir någon verklighet, för då är de redan vuxna.
Kommunen stoltserar med att de stödjer idrottsverksamhet och de uppmanar invånare att starta föreningar, men klarar inte att skapa förutsättningarna.
2014 skapade kommunen en arbetsplan (idrott för alla), viktiga styrdokument skapades och föreningar fick vara med i arbetet. En fin plan, bra tänkt, men vi kan ju inte ta emot dem som vill börja.
Fick en fråga av en fritidskonsulent om vi ville delta i idrottsskolan. Ja självklart vill vi det, men vi kan inte, vi har inte plats för de som då vill fortsätta. Hur tänker kommunen?

Vår verksamhet behöver ekonomiskt stöd för att alla ska kunna delta i vår idrott, hjälp oss.