Tävlingshistoria

Klubben har tävlat och vunnit mycket stor framgång. Klubben bildades 1988 och det tävlades lite på SM-nivå redan i början av -90 talet.

Sedan tog det fart 10 år senare då ungdomarna ifrån Karlstad, (Jonas Lund, Kalle Forsgren, Pernilla Thomsen, Zeb Rydberg samt syskonparet Anna och Alexander Korsbo) kämpade om medaljerna i Örebro. Medaljer blev det, i mängder av alla valörer.

År 2004 äntrade ett annat syskonpar, (Hanna Svensson och Joakim Svensson) tävlingsarenan och även de vann stora framgångar.

Från vänster: Jonas, Jocke, Kalle, Pernilla, Hanna, Anna, Alexander och Zeb. Detta foto togs från tävlingen som hölls i Örebro 25/9-04

Det har även funnits andra ifrån klubben som varit med och tävlat någon gång och varit mycket duktiga.

Det har tävlats inom 3 olika kategorier. Det börjades med kampjujutsu-serien, som var en bra inskolning inför dom större tävlingarna. Inom kampjujutsu-serien var det tillåtet med kast och nedtagningar samt med mattkamp som avslutades med arm, ben och halslås, beroende på ungdomarnas ålder och erfarenhet. Man kan säga att det påminde om brasiliansk jujutsu fast utan poäng. Det som gav vinst var avklapp, arbetsseger eller walk over.

Nästa tävlingsdiciplin vi ställde upp i kom 2005, som vi kallar sportjujutsu (JJIF). Här är det även tillåtet med slag och spark inklusive de övriga momenten . Första året gav inga medaljer. Men inom kampjujutsu-serien fortsatte medaljerna hagla över våra ungdomar.

2006 regnade medaljerna (inom sportjujutsu) över Karlstad igen. Då var de tävlande bara 4 st (Hanna, Jonas, Joakim och Pernilla). Det tävlades nationellt och internationellt med stora och fina medaljer och pokaler. Våra undomar tävlade på Nordic cup, Swedish openNorway open och på en av de största tävlingarna inom sportjujutsun, German open.

Detta år var även startskottet för diciplinen brasiliansk jujutsu. Med en bra bakgrund av sina tidigare erfarenheter inom kampjujutsu-serien var detta inget främmande för dessa ungdomar. Det togs medaljer även här .

År 2007 var det EM i Lissabon, (Portugal) där Jocke knep en silvermedalj. Året efter tog Jonas guld på samma tävling.

2008 var det år då vi fick en ny stjärna till tävlingarna nämligen Joonas Tuutma. Han har plockat medaljer på små som stora tävlingar nationellt.

Jag kan säga med all säkerhet att där vår tävlingsgrupp ställde upp var det alltid någon som kom hem med en medalj. Och ibland hade alla en medalj var med sig.

Andra klubbar har lovordat våra ungdomar för att ha hjälpt till med coachning av ungdomar ifrån deras föreningar i sina matcher. Jag tycker att det är ett privilegium att få ha dessa goa och roliga ungdomar i klubben.

en mycket stolt coach och tränare

Sonny Sörqvist