Mokuso

Träning för både kropp & själ

Mokuso

15 mars, 2020 Viktig Information 0

Hej alla medlemmar, målsmän och familjer i KKSF

Styrelsen har under Fredagen fattat beslut om att pausa all träning från och med lördagen den 14 mars och fram till den 28 mars 2020.

Detta beslut kan komma att förlängas beroende på omständigheterna och kommer då att informeras via vår hemsida och Facebook.

Styrelsen följer noggrant med i rapporteringen kring viruset och de uppdateringar som kommer från Folkhälsomyndigheten och gällande rekommendationer på hur man kan begränsa smittspridningen.

Situationen har eskalerat många nedstängningar av såväl idrottsanläggningar som klubbar. Detta för att dra sitt strå till stacken med minskad smittspridning och vi har fattat beslut om samma åtgärd. I Karlstad har exempelvis Samurang FC (BJJ) och Karlstad JK (Judo) också pausat sin träning.

Vi känner ett stort ansvar att bromsa smittspridningen så mycket vi bara kan även om det kan tyckas lite i sammanhanget, men många små insatser blir snabbt tillsammans – stora insatser.

Vi vill inte medverka till att sjukvården inom kort blir överbelastade med ”onödiga”fall, som tar upp vårdplatser till förmån för de medmänniskor som finns inom nämna riskgrupper.

Även om det är ett oerhört tråkigt besked, vet vi att just du stöttar denna solidariska insats och tänker att det är rätt.

Fram tills nästa gång vi ses i lokalen, fortsätt med din träning. Det finns många övningar du kan göra hemma och samtidigt bättra på motionen och fysiken utomhus.

Bevaka vår hemsida och FB (KKSF för alla) där informerar styrelsen information.

Styrelsen kommer att samlas och planera olika handlingsalternativ för fortsättningen av säsongen.

Styrelsen
Anders Olsson KKSF ordförande

Slutligen några råd
Rent generellt gäller att man aldrig ska träna när man har feber. Även vid lättare förkylning rekommenderas man inte att träna.

Då vi även är inne i influensasäsong så är personlig hygien viktig och att man tvättar händerna noga, gärna med sprit innan träning.

Allt för att undvika spridning av sjukdomar som i slutändan hindrar oss från att träna!

Hänvisar till info på 1177:
https://www.1177.se/Varmland/fragor–svar/nationellt/liv–halsa/kan-man-trana-fast-man-ar-lite-sjuk/